Rolunk

 

Termekek

 

Elerhetosegek

S-Line Exkluzív
Katalogus
Letoltes
 

Pályázataink

Telephelyfejlesztés a Sümegi és Társa Kft.-nél 2. ütem

Kedvezményezett: SÜMEGI ÉS TÁRSA Kft.
Támogatás összege: 43 480 200 Forint
Befejezés dátuma: 2014.06.30
Projekt azonosítószám: DAOP-1.1.1/E-12-2013-0031

Újabb jelentős fejlesztést hajtott végre a tompai Sümegi és Társa Kft.. Az ország egyik legnagyobb ajtóbetét-gyártással foglalkozó vállalkozása másfél évvel ezelőtt avatta fel az akkor szintén Európai uniós pályázati támogatás segítségével elkészült új központját. Mostanra – ismét az Új Széchenyi Terv keretében – korszerű raktárépülettel bővülhetett a vállalkozás.

A fejlesztés két évvel ezelőtti első ütemében – amikor is a cég új központot épített – még nem volt rá kapacitás, ám a második ütemben megépülhetett a korszerű, minden igényt kielégítő raktárcsarnok is. Eztán mintegy 580 négyzetméteren raktározhatja a vállalkozás a gyártáshoz szükséges alapanyagokat és az elkészült termékeket. – A beruházás több okból is előnyös és kifizetődő – mondja Sümegi Endre, a Sümegi és Társa Kft. ügyvezetője: – Egyrészt amiatt, hogy eddig körülményes és drága volt a szállítás, hiszen a gyártócsarnok és a raktár távol voltak egymástól. Másrészt pedig a régi, leromlott raktárépület üzemeltetése is drága volt. Az új építésekor elsődleges szempont volt e két gond kiküszöbölése, éppen ezért azt a gyártócsarnok közvetlen közelében építettük fel, mégpedig úgy, hogy a villamosenergia-szükséglet egy részét az épület tetején elhelyezett nagyteljesítményű napelemes rendszerek segítségével megújuló energiával fedezzük majd.

A korszerű termelést újonnan beszerzett eszközök is segítik majd. A pályázati támogatás egy részét ugyanis egy marógép, egy ragasztó-berendezés és három hidraulikus működtetésű lapprés vásárlására fordították. A jelenleg 14 főt foglalkoztató cég vezetése hisz abban, hogy érdemes nagy volumenű fejlesztésekbe belevágni. Célja ezzel az, hogy üzleti pozícióját megerősítse, sőt, tovább javítsa. Tervezi ugyanis, hogy a jövőben újfajta termékek gyártásába is belefog, amelyek révén eddig csak külföldről behozható termékeket tud majd hazai áruval helyettesíteni. Ezzel pedig azt reméli, hogy a vállalkozással kapcsolatban állók egyaránt még elégedettebbek lesznek: mind a termékeiket felhasználók, mind a beszállítók, mind a bel- és külföldi nyílászáró-gyártók és forgalmazók, mind pedig a cégnél dolgozó alkalmazottak.

A Sümegi és Társa Kft-nél megvalósult telephelyfejlesztés a Dél-alföldi Regionális Operatív Program keretében 43.480.200 forintos uniós támogatással készülhetett el.

Tompa, 2014. június

Kapacitásbővítés a Sümegi és Társa Kft.-nél

Kedvezményezett: SÜMEGI ÉS TÁRSA Kft.
Támogatás összege: 37 502 453 Forint
Támogatás mértéke: 70 %
Befejezés dátuma: 2017.01.10.
Projekt azonosítószám: GINOP-1.2.2-15-2015-02249

A Sümegi és Társa Kft. magántulajdonban lévő vállalkozás. A cég jogelődje (Sümegi és Társa Bt.) 2004. augusztusában alakult, a vállalkozás 2010-ben jogutódlást követően alakult Kft-vé. A cég mára az ország egyik legnagyobb ajtóbetétgyártójává nőtte ki magát.

Fő tevékenysége a bejárati műanyag ajtóbetétgyártás. A főbb partnerei közé sorolhatók a belföldi és külföldi nyílászárógyártók és forgalmazók. Termékeik eljutnak Ausztriába, Szlovákiába, Szlovéniába, és Romániába is.

Nem titkolt céljuk, hogy helyettesítsék a külföldi, főként Angliából, Szlovákiából importált paneleket. Hogy biztosítsák ügyfeleik elégedettségét és a hosszú távú versenyképességet termékeiknek ÉMI minősítést szereztek. A növekvő piaci igényekhez alkalmazkodva ezek körét és minőségét folyamatosan bővítik, illetve fejlesztik.

A kezdeti 2-3 fővel működő vállalkozásból 15-16 fős, évi 10-12 000 db ajtóbetétet gyártó cég fejlődött. Technikai megoldásaikat és gyártó eszközeiket saját elgondolásuk alapján fejlesztették ki.

Székhelyük Tompán (Katonasor tanya 54.) található. A termelői tevékenység is ezen a címen, bérelt (korábban mezőgazdasági épületként funkcionáló) helyen folyt korábban. Itt lettek kialakítva a műhelyek és raktárak. A telephely földút mellett, rossz időjárási viszonyok közt nehezen megközelíthető helyen fekszik. Itt történt az ajtóbetétek gyártása, az alapanyagok (PVC-lapok, szigetelőanyag, üveg, ragasztóanyag) tárolása, a kész termékek raktározása. A bérlemény már nem volt alkalmas a további fejlődésre, valamint jelenlegi állapotában sem tudta kiszolgálni a megnövekedett igényeket. Ezért döntöttek úgy a cég tulajdonosai, hogy átköltöztetik telephelyüket és egy új korszerű, minden igényt kiszolgáló gyártó és termelő részleget hoznak létre.

Két darab DAOP projekt keretében megvalósult az új gyártócsarnok és irodaépület, valamint raktárépület Tompán az Attila utcában. Jelen projekt keretében a gyártási kapacitás növeléséhez szükséges eszközök kerülnének beszerzésre, amik hiányoznak a megfelelő minőségű és mennyiségű termelés folytatásához.

A vállalkozás jelentős szerepet tölt be a dél-alföldi régióban, sőt országosan is a műanyag ajtóbetét gyártásában. Ezen a meghatározó szerep és a több, mint 10 éves gyártói múlt egyre több megrendelést eredményez, aminek kiszolgálása érdekében elengedhetetlen a gyártási technológia fejlesztése, valamint a gyártási kapacitás növelése. A kapacitás bővítés következtében a meglévő munkahelyek megőrzése biztossá válik, valamint akár új munkahelyek is létrejöhetnek a pályázó szervezetnél.

A projekt keretében a gyártási technológia fejlesztéséhez, a kapacitásbővítéshez elengedhetetlen eszközök kerülnének beszerzésre, a projekt csak a gyártáshoz kapcsolódó eszközök beszerzését tartalmazza.

A projekt célja, hogy a megnövekedett megrendelői igényeket, a gyártási kapacitásunk megnövelésével még gyorsabban ki tudjuk szolgálni, valamint újabb megrendeléseket is tudjunk fogadni. Továbbá az új eszközök nem csak a kapacitásbővítésben jelentenek előrelépést, hanem minőségi változást is jelentenek.

A projekt keretében az alábbi eszközök beszerzésére kerül sor (részletezve a költségek funkcióban), továbbá itt is bemutatnánk, hogy mely eszköz miként kapcsolódik az elképzelt fejlesztésünkhöz.

1 db Ragasztó felhordó gép

Az ajtóbetét gyártásnál a hőszigetelő anyag és a műanyag fedő lemez ragasztása jelenleg kézi felhordással történik, melynek jelentős az idő igénye. A ragasztógéppel egyszerre megtörténik a betét mindkét oldalának ragasztása a teljes felületen, ami töredék időt vesz igénybe a kézi felhordáshoz képest. Ezen felül nem elhanyagolható, hogy a felhasznált ragasztó mennyisége az 1/3-ára, míg a ragasztó káros anyag kibocsátása a tizedére csökken.

1 db Ragasztó előmelegítő és adagoló

A ragasztó felhordó géphez közvetlenül csatlakoztatható eszköz, mely folyamatosan biztosítja a ragasztó utánpótlását 20 kg-os kiszerelésből. A gép mindig csak annyi ragasztót juttat a felhordó gépbe, amennyire épp szükség van és mindig csak annyit melegít elő. Ez azért is fontos, mert ha a ragasztó többször kerül felmelegítésre, akkor tönkre megy és használhatatlanná válik.

1 db Hengerprés

Az eddigi gyártás során a ragasztást követően az ajtóbetétek egy lapprésbe kerültek, ahol 1,5 órát száradtak mielőtt további feldolgozásuk lehetővé vált volna. A hengerprés segítségével a ragasztás után az ajtóbetét a hengerprésen keresztül azonnal alkalmassá válik a további feldolgozásra, vagyis 1,5 órás „várakozási idő” nullára csökken.

Üvegipari gépek

A cég eddig az ajtóbetétekhez szükséges üvegeket külső beszállítótól vette igénybe, de a beszerzésre kerülő gépekkel már saját maga is alkalmas lesz arra, hogy az ajtóbetétekbe beépítésre kerülő üvegeket maga állítsa elő. Ennek érdekében az alábbi eszközök kerülnek beszerzésre:

1 db Fekvőmosó

A két-, vagy többrétegű üveg összeragasztása előtt elengedhetetlen a megfelelő mosás, mivel a ragasztás után a belső felületek tisztítása már nem lehetséges. A fekvőmosó kisebb méretű üvegek mosásához alkalmasabb, mint az álló mosó és az ajtóbetétek esetében kisebb méretű üvegek kerülnek beépítésre.

1 db 2,5kg-os Butilextrúder

A butilextrúder segítségével a hőszigetelő üvegszerkezetben lévő, alumínium távtartó lécek elsődleges (primer) tömítését végezhetjük el, vagyis szükséges az üvegtáblák egymáshoz illesztéséhez.

1 db 2 csatornás gáztöltő

Ez az automata gáztöltő a hőszigetelő üvegszerkezet tulajdonságainak javítására szolgál. A készülék segítségével különböző tulajdonságú gázokat juttathatunk az összeállított üvegszerkezet légréseibe. A hőszigetelő képességet az ARGON, a hangszigetelő képességet az SF gázok töltésével javítjuk. A töltést a készülék automatikusan elvégzi a kezdeti nyomás beállítása után, így kezelése egyszerű. A 2 csatornával egyszerre két üvegszerkezetet lehet tölteni.

1 db Rogyasztó gép

Az alumínium ajtók és ablakok gyártásánál elengedhetetlen. A cég az elmúlt időszakban a műanyag termékek mellett megkezdte az egyedi és minőségi alumínium nyílászárók gyártását is. A végtermék gyártásához, így a keretek elkészítéséhez (tok, szárny, stb.) alkalmas a sarokrogyasztó gép. A gérbe vágott sarkokat a géppel összerogyasztjuk, (speciális profilkéssel benyomjuk a profilt) ami jelentős időmegtakarítást eredményez a gyártók számára. A rogyasztás precíz, megfelelően szilárd és jó összeköttetést biztosít a profildarabok között ezért után igazítás, javítás nem szükséges.

Eddig a sarkok rögzítése szegecseléssel történt, ami jóval időigényesebb folyamat és minőségben is jelentősen alulmarad a rogyasztáshoz képest.

1 db Bázisprés

Szintén az alumínium nyílászáró gyártásához kapcsolódik. A pneumatikus működtetésű szerszámon lévő több préselési lehetőség lényegesen lecsökkenti az elkészítési időt, ezáltal költséget takarít meg. Az egyes munkálatok kizárólag az előre beállított ütközőkön kerülnek elvégzésre és ez egy további minőségi tényezőt jelent, mivel így a gép hibás használata gyakorlatilag kizárt. Ebben a kompakt szerszámmal megvalósítható pl. kilincslyuk, zárrúd kivágás, darabolás stb.

Műanyag nyílászáró gyártás fejlesztése

Kedvezményezett: SÜMEGI ÉS TÁRSA Kft.
Támogatás összege: 14,5 millió Forint
Támogatás mértéke: 50 %
Befejezés dátuma: 2018.10.12.
Projekt azonosítószám: GINOP-2.1.8-17-2017-00085

A pályázat során megvásárolni kíván eszközök, a különböző felületek érdesítésére szolgáló felületérdesítő, a lapszabászgép és a hengerprés által saját gyártású, különböző méretű stadurok előállítására lett képes a cég.

 

 A hengerprés alkalmas a már beragasztott lapokat, paneleket nagy erővel egymáshoz préselni és ezáltal létrehozni a megfelelő kontaktust a felületek között.

 

A Holz-Her SECTOR 1255 lapszabászgép a Holz-Her által szabadalmaztatott "SuperCut" innovatív technológiát alkalmazza, amely során az előkarcoló egység biztosítja, hogy nincs elővágási ferdeség, az élzárásnál nem jelentkezik az élzáró anyag melletti csík.

 

A félautomata acélkefés felületérdesítő gép alkalmas a nagyméretű PVC, HPL lapok ragasztás előtti felületérdesítésére. Vákuumos lefogatás biztosítja a csiszolandó lemezek stabil pozícióban tartását. A nagy sebességgel forgó acélkefehenger végzi a felület megmunkálását. Egyszerű és gyors a munkadarabok cseréje.

A gép a munkadarab teljes szélességében és hosszúságában automatikus elvégzi a felület érdesítését.

A negyedik beszerzésre kerülő eszköz egy GRAULE gyártmány ASU 450- es típusú kéttárcsás kivágó körfűrész, amely két egymáshoz képest beállítható fűrész aggregáttal rendelkezik, amelyekkel a műanyag profilvégeken a legkülönbözőbb kivágásokat, illesztéseket lehet elkészíteni.